Prvi model BMW M8 Competition Coupé doslej v kovinski barvi Marina Bay Blue, tričetrtinski pogled od spredaj.

M8

BMW M8 Coupe

M8BMW M8 Coupe

BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

BMW M8 Coupe predstavljajo bistvo razkošne vožnje – eleganten prenos genov M v vsakdanjo uporabo – tako na cesti kot na dirkališču. BMW M850i xDrive Coupé je na voljo v treh različicah, ki nudijo izjemno sintezo udobja, zmogljivosti in učinkovitosti. BMW M8 Coupé s pogonom M xDrive nudi razkošno okolje z najboljšim motošportnim občutkom in premika meje dinamične vožnje. BMW M8 Competition Coupé s pogonom M xDrive je najmočnejša in ekstravagantna različica te serije visokozmogljivih športnih avtomobilov.

 

POUDARKI VOZIL BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

KLIKNITE ZA VISOKO ZMOGLJIVOST NA PRVI POGLED

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, v profilu, parkiran pred puščavo ob ščipu.

IZJEMNA ZMOGLJIVOST

VISOKOZMOGLJIV 8-VALJNI BENCINSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO

Močan 4,4-litrski motor z dvojnim turbinskim polnilnikom v BMW M8 Competition Coupé prinaša izjemnih 460 kW (625 KM) moči in 750 Nm navora. Križni izpušni kolektor, ki optimizira odzivnost agregata M, je zasnovan podobno kot v dirkalnem motošportu. Dva dvostopenjska turbinska polnilnika na izpušne pline optimizirata izhodno moč, ki zagotavlja izjemno zmogljivost – tako na cesti kot na dirkalni stezi.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, v stranskem polprofilu, med vožnjo pod zvezdnatim nebom.

NAJVEČJI VOZNIŠKI UŽITEK

POGONSKI SKLOP IN PODVOZJE VOZIL BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Doživetje vožnje v modelih BMW M8 Coupé z M xDrive in BMW M8 Competition Coupé z M xDrive je enostavno čudovito. To je posledica popolnoma uglašenega vzajemnega delovanja komponent visoko razvitega pogonskega sklopa in podvozja, ki s svojo motošportno DNA predstavljajo popoln primer inženirske dovršenosti BMW. Za največji užitek vožnje z odprto streho vsak trenutek.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, z bleščečimi LED žarometi, tričetrtinski pogled od spredaj, parkiran pred vilo ponoči.

PODOBA IKONE

ZUNANJOST VOZIL BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Velike in idealno stilizirane površine s povsem natančnimi linijami vzpostavljajo nov oblikovalski jezik obeh luksuznih športnih vozil – in poudarjajo elegantno športnost BMW M8 Coupé in BMW M8 Competition Coupé. Dinamičen sprednji del, tekoča linija modela Coupé z rahlo nagnjeno strešno linijo in atletski zadnji del se združijo v močan izraz dinamične zmogljivosti in nesporne prisotnosti.

BMW M8 Competition Coupé, kabina ponoči z M usnjenim volanom in modro ambientalno svetlobo.

EKSTRAVAGANTNA ATLETSKOST

NOTRANJOST VOZIL BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Ekskluzivna notranjost poudarja edinstven športni duh modelov M brez sklepanja kompromisov glede razkošja. Od usnjenega volana M in športnih sedežev M z usnjenimi prevlekami »Merino« do natančnih svetlobnih linij na vratih in centralni konzoli in nenazadnje klasičnih rdečih kontrastnih poudarkov M na kontrolnih elementih – vsaka podrobnosti potrjuje izrazit športni značaj vozila.

Moč, eleganca in aerodinamika se v novem BMW M8 združijo v neverjetno vznemirljivo vozilo.
Marcus Syring, vodja oblikovanja BMW M

OBLIKA BMW M8 COMPETITION COUPÉ

S KLIKANJEM RAZIŠČITE OBLIKOVALSKE POUDARKE NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI

Progresivna oblika vozila BMW M8 Competition Coupé navdušuje s svojimi radikalno dinamičnimi in hkrati izjemno elegantnimi potezami. Rezultat je zavidljivo športno vozilo, ki zlahka izraža svoj razkošni značaj z vseh vidikov. Najboljši materiali in vrhunska izdelava notranjosti predstavlja popolno sožitje čistega športnega duha in razkošja po izbiri.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue z bleščečimi LED žarometi, tričetrtinski pogled od spredaj, med nočno vožnjo.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue z osvetljenimi zadnjimi LED lučmi, v polprofilu z zadnje strani, ob ščipu.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, v stranskem polprofilu, parkiran ponoči.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, povečan posnetek zadnjega dela ponoči z M difuzorjem v barvi Carbon Black.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, povečan nočni posnetek ramenskega dela z M zadnjim spojlerjem v barvi Carbon.
BMW M8 Competition Coupé, notranjost ponoči z M usnjenim volanom in modro ambientalno svetlobo ob odprtih vratih voznika.
BMW M8 Competition Coupé, M športni sedeži z oznako M8 in oblazinjenje v celoti iz črnega usnja »Merino« s kontrastno barvo Midrand Beige.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue z bleščečimi LED žarometi, tričetrtinski pogled od spredaj, med nočno vožnjo.

Ozki sprednji žarometi z laserskimi lučmi BMW in značilno M ledvičko z dvojnimi letvicami v črni barvi visok sijaj. Vrhunsko oblikovan sprednji odbijač M z velikimi odprtinami za zrak in okrasno mrežo v obliki satovja. Vsi ti edinstveni elementi v kombinaciji z nizko karoserijo dajejo vtis izjemne dinamičnosti – razkošnega športnega avtomobila, ki je vsak trenutek pripravljen pospešiti.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue z osvetljenimi zadnjimi LED lučmi, v polprofilu z zadnje strani, ob ščipu.

Mišičast zadnji del vozila BMW M8 Competition Coupé je izraz največje moči. Skladne ramenske linije skupaj z zadnjimi LED lučmi in širokimi blatniki tvorijo kompaktno enoto. Zadnji M spojler pritegne pogled in je hkrati del celotnega aerodinamičnega koncepta, ki izvira iz motošporta.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, v stranskem polprofilu, parkiran ponoči.

Tekoče linije razkošnega športnega modela Coupé s podaljšanim sprednjim delom, rahlo padajočo strešno linijo in atletskim zadnjim delom s kratkimi previsi karoserije elegantno definirajo daljša sorazmerja. Nadvse dinamični vtis dodatno poudarijo 20'' platišča iz aluminijeve zlitine ter okrasni elementi zračnika Air Breather v barvi Carbon.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, povečan posnetek zadnjega dela ponoči z M difuzorjem v barvi Carbon Black.

Opcijski paket zunanjosti M Carbon poudari izjemen potencial vozila BMW M8 Competition Coupé z vsemi ekskluzivnimi športnimi podrobnostmi. M difuzor v barvi Carbon Black se zliva z značilnim zadnjim odbijačem kot bistven oblikovalski del ob 100-mm dvojnih izpušnih ceveh na vsaki strani.

BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, povečan nočni posnetek ramenskega dela z M zadnjim spojlerjem v barvi Carbon.

Karbonska streha M Carbon ni le vidna ponazoritev pristnega koncepta visoke zmogljivosti, temveč tudi bistveno zmanjša težo vozila BMW M8 Competition Coupé in zniža težišče, kar omogoča izjemno vozno dinamiko.

BMW M8 Competition Coupé, notranjost ponoči z M usnjenim volanom in modro ambientalno svetlobo ob odprtih vratih voznika.

Športna in razkošna kabina vozila BMW M8 Competition Coupé z M specifičnimi instrumenti priča o brezkompromisni osrednji vlogi voznika.

BMW M8 Competition Coupé, M športni sedeži z oznako M8 in oblazinjenje v celoti iz črnega usnja »Merino« s kontrastno barvo Midrand Beige.

Notranjost vozila BMW M8 Competition Coupé je hkrati razkošna in nezadržno športna. Na izjemno elegantnem oblazinjenju v celoti iz usnja »Merino« izstopajo M športni sedeži z ročnimi šivi in osvetljenim logotipom M8 na vzglavnikih, ki nudijo tudi popolno bočno oporo in izvrstno udobje na dolgih potovanjih.

PODROBNEJŠI OPIS VOZIL BMW M8 COMPETITION COUPÉ IN BMW M8 COUPÉ: INFORMACIJE IN TEHNIČNI PODATKI

POUDARKI BMW M850i xDRIVE COUPÉ

UČINKOVITA ŠPORTNOST Z ENIM KLIKOM: MOTOR, VOZNA DINAMIKA IN OBLIKA

BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v sprednjem polprofilu, parkiran pred stavbo.

PREPRIČLJIVA MOČ

POGONSKI SKLOP VOZILA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

S prostornino 4,4 litra, 390 kW (530 KM) moči in 750 Nm navora, mogočni 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M850i xDrive Coupé v vsakem trenutku zagotavlja izobilje čiste moči.

BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v sprednjem polprofilu, med nočno vožnjo.

PREPOZNAVNO DINAMIČEN

VOZNA DINAMIKA VOZILA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M850i xDrive Coupé združuje izjemno vozno dinamiko z velikim udobjem. Popoln oprijem vozne podlage in optimalno vozno stabilnost zagotavljajo 20'' visoko zmogljive gume, sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive s športnim M diferencialom, prilagodljivo M podvozje in opcijska elektromehanska aktivna stabilizacija bočnega nihanja.

BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v zadnjem polprofilu, parkiran ponoči.

EKSTRAVAGANTEN VIDEZ

ZUNANJOST VOZILA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Številni visokokakovostni galvanizirani deli v barvi Cerium Grey na zunanjosti vozila BMW M850i xDrive Coupé poudarjajo njegov ekskluzivni videz.

BMW M850i xDrive Coupé, kabina z BMW Live Cockpit Professional in usnjenim volanom M.

UDOBNO ŠPORTEN

NOTRANJOST VOZILA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Notranjost vozila BMW M850i Coupé navduši z najboljšimi materiali in kombinacijo izjemnega udobja ter ekskluzivnega športnega vzdušja.

OBLIKA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

S KLIKANJEM RAZIŠČITE OBLIKOVALSKE POUDARKE NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI

Oblika vozila BMW M850i xDrive Coupé skozi vzajemnost natančnih linij in mogočnih razmerij izraža dinamičnost in prisotnost. Ta vtis podpirajo tudi značilni M specifični oblikovni elementi v barvi Cerium Grey, ki je ekskluzivno na voljo za BMW M850i xDrive Coupé. Med njimi je na primer okvir in letvice ledvičaste maske, vstavki zračnika Air Breather in končniki izpušnih cevi nepravilne oblike. V notranjosti ekskluzivno oblazinjenje in deli z vsako podrobnostjo zagotavljajo udobno in ekskluzivno okolje ter hkrati ostajajo zvesti športnemu značaju razkošnega športnega modela coupé.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v sprednjem polprofilu z leve strani, parkiran pred stavbo.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v profilu, parkiran pred stavbo.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, z zadnje strani, med nočno vožnjo.
BMW M850i xDrive Coupé, notranjost z večfunkcijskimi sedeži s prevlekami BMW Individual z večjim deležem usnja »Merino« v barvi Tartufo/Black.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v sprednjem polprofilu z leve strani, parkiran pred stavbo.

Z dvojno ledvičasto masko v šestkotnem vzorcu skupaj z ledvičastim okvirjem in letvicami v barvi Cerium Grey dinamični sprednji del vozila BMW M850i xDrive Coupé že na prvi pogled jasno izraža športne ambicije. Značilen vtis še dodatno podpirajo povsem ravni LED žarometi z laserskimi lučmi BMW in obloge na odprtinah za zrak v črni barvi visok sijaj.

BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, v profilu, parkiran pred stavbo.

Zelo podaljšana oblika vozila z rahlo spuščajočo se strešno linijo se zlahka zlije z umetniško oblikovanimi boki vozila BMW M850i xDrive Coupé, s čimer naredi športen vtis. To še dodatno poudarijo izrazite 20'' M platišča iz aluminijeve zlitine vstavki zračnikov Air Breather v barvi Cerium Grey.

BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, z zadnje strani, med nočno vožnjo.

Prepoznaven zadnji del vozila BMW M850i xDrive Coupé s svojim široko medosno razdaljo in mišičastimi blatniki povsem odraža zmogljivost ekskluzivnega športnega modela coupé. Ozko oblikovane zadnje LED luči in končniki izpušnih cevi trapezoidne oblike v barvi Cerium Grey z difuzorji v kovinski barvi »Dark Shadow« prepričljivo poudarjajo dinamično postavo vozila.

BMW M850i xDrive Coupé, notranjost z večfunkcijskimi sedeži s prevlekami BMW Individual z večjim deležem usnja »Merino« v barvi Tartufo/Black.

Notranjost vozila BMW M850i xDrive Coupé pritegne z veliko mero dinamičnosti in razkošja. Udobni večfunkcijski sedeži, v celoti oblazinjeni z usnjem BMW Individual »Merino«, poudarjajo ekskluzivni značaj vozila, kar velja tudi za usnjen volan M ali za notranje okrasne letve iz nerjavnega jekla, kot so prikazane tu. Visoko kakovostne podrobnosti, kot je steklo »CraftedClarity« na prestavni ročici, poudarijo razkošni vtis.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ: MOTOR, OPREMA IN TEHNIČNI PODATKI

Poraba goriva in emisije CO₂.

BMW M850i xDrive Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 207–206

 

Preberi več