Raztegnjena silhueta, izraziti koloteki, zaobljeni robovi, okvirji iz kroma – BMW serije 6 Gran Coupé izžareva eleganco, ekskluzivnost in temperament. Kokpit odpira pogled na izbrane materiale: mojstrsko obdelano usnje in ergonomsko optimalno razporejeni prikazi. Najekskluzivnejši elementi opreme iz BMW Individual spremenijo vozilo v unikat. Popolno umetniško delo omogoča prostor petim potnikom na kratkih potovanjih, zahvaljujoč 4+1 konceptu sedenja. Idealen kraj, da se v razvoju moči večkrat nagrajenih motorjev BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics uživa na vso moč. Obsežni asistenčni sistemi za voznika s kamero nudijo dodatno podporo v vseh voznih razmerah. Rezultat je neomejen užitek v vožnji v prostornem, udobnem okolju.
 

BMW serije 6 Cabrio nudi skrajno mero udobja, dinamike in učinkovitosti na dolgih in kratkih vožnjah. Za to med drugim skrbijo motorji BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics. Različice opreme, kot Design Pure Experience, Design Pure Excellence ali paket M Sport, po vašem okusu poudarjajo različne vidike BMW serije 6 Cabrio glede na vaše želje. Te so pospremljene z inovacijami iz BMW ConnectedDrive, kot je BMW Head-Up projector ali Driving Assistant Plus. Z razpoložljivimi platišči, kot so 20" lita alu. platišča Multi-spoke 616, pa se določijo športni, elegantni ali ekstravagantni poudarki.

BMW serije 6 Gran Turismo navdušuje s svojo edinstveno estetiko in velikodušno, luksuzno notranjostjo. Njegove suverene vozne lastnosti jamčijo športno dinamiko – in skrajno mero potovalnega udobja na dolgih razdaljah. To vozilo je jasen odraz moderne oblike in užitka do vožnje v prestižnem potovalniku.
 

V BMW serije 6 zagotavljajo izvrstno dinamiko močni 8-valjni bencinski motor v BMW 650i, prav tako pa tudi vrstni 6-valjni bencinski motor v BMW 640i in vrstni 6-valjni dizelski motor v BMW 640d, medtem ko ukrepi BMW EfficientDynamics, kot so neposredno vbrizgavanje goriva, prikazovalnik optimalne izbire prestave in regeneracija zavorne energije, zagotavljajo nizko porabo goriva.
 

Bodisi iščete novo ali rabljeno vozilo BMW serije 6 – tukaj boste našli vse informacije, testna poročila in ponudbe financiranja ter leasinga aktualnih vozil BMW serije 6. In seveda tudi trgovca z vozili BMW za testno vožnjo.

Preberi več

BMW SERIJE 6 PREGLED.

Odkar je bila prva serija BMW 6 predstavljena sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja, je predstavljala dizajn, razkošje in tehnični razvoj - tako kot njegovi predhodniki – veliki kupeji. Nova izdaja luksuznega kupeja iz 2000-ih prinaša to tradicijo v novo tisočletje. Enako ne velja le za naslednika, ampak tudi za BMW serije 6 Gran Turismo.

Preberi več

5 ZNAČILNOSTI BMW SERIJE 6

 • 01 Estetsko prijeten, močan videz
 • 02 Izjemna vozna dinamika
 • 03 Izjemno udobje
 • 04 Vrhunske inovacije
 • 05 Odlična povezava z vsemi storitvami z BMW ConnectedDrive
Modeli BMW serije 6 tričetrtinski pogled od zadaj pred plažo

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE 6.

Preberite več o zgodovini in razvoju vrhunskega kupeja BMW. Tukaj lahko odkrijete mejnike tega estetsko prijetnega, športnega vozila, ki ponuja edinstveno kombinacijo zmogljivosti, udobja in ekskluzivnosti.

Preberi več

KRATKA ZGODOVINA BMW SERIJE 6.

PRVA GENERACIJA BMW SERIJE 6.

BMW 635CSi (E24) tričetrt stranski pogled stoje

(BMW E24)

S prihodom v prodajne salone leta 1976 je BMW serija 6 eden najhitrejših štirisedežnih kupejev, ki so bili na voljo takrat. V več kot 13-letni proizvodnji avtomobil ostaja v ospredju tehničnega napredka, vključno z vbrizgavanjem v sesalni razdelilnik, sodobno elektroniko in čiščenjem izpušnih plinov s katalizatorji.

 

Coupé je zasnoval takratni glavni oblikovalec Paul Bracq. Zato ima BMW serije 6 nizko pasovo linijo, ki omogoča velika stranska okna. Dinamična stranska linija poudarja eleganco, ki izhaja iz jasnih linij in zmanjšanih proporcev, hkrati pa dosega neprimerljivo dinamiko. To sliko poudarja koničasta sprednja stran z značilno dvignjeno dvojno ledvico.

 

Od leta 1978 BMW 635CSi še bolj poudarja športni značaj vozila – z okrepljenimi stabilizatorji in močnejšimi blažilniki. Leta 1982 je bil BMW serije 6 preoblikovan. Leta 1984 se na nemških cestah pojavi BMW M635CSi in je najvišja evolucijska stopnja štirisedežnega športnega kupeja. Opremljen z motorjem BMW M88, ki se uporablja tudi v BMW M1, okrepljen 5-stopenjski športni menjalnik, predelano podvozje in zmogljivejši zavorni sistem zagotavljajo užitek v vožnji, kot so ga imeli modeli M vedno.

 

Leta 1987 je druga posodobitev modela zagotovila, da so žarometi in motorji spet najsodobnejši.


Obdobje izdelave: 1976 – 1989
Motorji: 2,8 – 3,5 litra (135 – 210 kW, 184 – 286 KM), 6-valjni
Dolžina/širina/višina: 4 - 4,815 mm / 1,725 ​​- 1,740 mm / 1,355 - 1,365 mm
 

DRUGA GENERACIJA BMW SERIJE 6.

BMW serije 6 Coupé (E63) tričetrtinski bočni pogled stoji

(BMW E63, E64)

Na novo izdajo BMW serije 6 iz leta 2003 je vplival takratni glavni oblikovalec Chris Bangle. BMW ponovno ustvarja sintezo športnosti in udobja, kar je vidno navzven v tekočih linijah. Podolgovati proporci ter globoka, dolga in široka silhueta v kombinaciji s poglobljeno potniško kabino dajejo dinamiko in samozavest. Z izpopolnjenimi, a zmogljivimi motorji in dosledno lahkim dizajnom ponuja vozilo presenetljivo raven agilnosti. Pri tem odločilno prispeva skoraj popolna porazdelitev osne obremenitve približno 50:50.

 

V začetku leta 2004 je BMW serije 6 Cabrio združil užitek v vožnji na prostem z atletsko odličnostjo. BMW M6, ki je izšel istega leta, je opremljen z motorjem V10 in 373 kW (507 KM). Ima specifično moč (na liter prostornine), ki je primerljiva z motornimi športnimi vozili.

 

Posodobitev modela iz leta 2007 vključuje subtilne spremembe v dizajnu, ki še dodatno poudarjajo športni videz kupeja. V notranjosti je treba odkriti tudi nove stvari – na primer posebna prenova krmilnikov. Motorji so učinkovitejši. 8-valjni motor s prostornino 4,8 litra in 270 kW (367 KM) zdaj poganja BMW 650i Coupé in BMW 650i Cabrio.

 

Obdobje izdelave: 2003 – 2010
Motorji: 3,0 – 5,0 litra (190 – 373 kW, 258 – 507 KM), 6-, 8- in 10-valjni
Dolžina/širina/višina: 4.820 mm/1.855 mm/1.374 mm

TRETJA GENERACIJA BMW SERIJE 6.

BMW serije 6 Coupé (F13) tričetrtinski pogled od spredaj pred plažo

(BMW F06, F12, F13)

Naslednja generacija BMW serije 6 ponovno združuje izjemno potovalno udobje ter estetiko z izjemno zmogljivostjo. Preplet jasnih linij ki spominjajo na valove, ki se zaletavajo v premec motornega čolna. Skupaj s široko širino, ravno silhueto in podaljšano obliko je rezultat kombinacija elegantne elegance in močne dinamike. Notranjost je impresivna zaradi svojega razkošnega videza in podrobnosti, kot je na primer samostoječi nadzorni zaslon.

 

BMW serije 6 Cabrio ima streho iz tkanine, katere plavuti poudarjajo podaljšano obliko. 6- in 8-valjna motorja zagotavljata tudi impresiven pogon in moč, ki je potrebna za sproščen užitek v vožnji.

 

BMW serije 6 Gran Coupé je na voljo od leta 2012. To občutno večje vozilo ponuja še več prostora in udobja, ki sočutno povezuje sprednja in zadnja sedeža. Vozila so zdaj na voljo tudi v različicah M, visokospecifičnih športnih avtomobilih z vrhunsko zmogljivostjo zahvaljujoč 4,4-litrskemu V8 motorju s tehnologijo M TwinPower Turbo. V okviru prenove leta 2015 so avtomobili dobili nove BMW ledve ter sprednje in zadnje predpasnike, ki še bolj poudarijo širino. Dodatne posebne barve in možnosti opreme so na voljo od leta 2017, vključno z BMW ConnectedDrive, LED žarometi in hi-fi zvočniškim sistemom kot serijsko.

 

Obdobje izdelave: 2011 – 2018
Motorji: 3,0 – 4,4 litra (235 – 441 kW, 320 – 600 KM), 6- in 8-valjni
Dolžina/širina/višina: 4,894 - 5,007 mm / 1,894 mm / 1,365 - 1,392 mm

BMW SERIJE 6 GRAN TURISMO.

BMW serije 6 Gran Turismo (G32) tričetrtinski pogled od spredaj stoji

(BMW G32)

Vrhunsko potovalno udobje, vrhunska vozna dinamika in razkošen prostor – vse ima naslednik BMW serije 5 Gran Turismo. Vozilo bo predstavljeno na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Nemčiji 2017 in je na voljo pri prodajalcih novembra istega leta.

 

BMW serije 6 Gran Turismo je izjemno okreten zaradi svoje lahke konstrukcije iz aluminija in visoko trdnih jekel. BMW s svojimi učinkovitimi motorji, visoko nastavljenimi komponentami vzmetenja in izbirnim integriranim krmiljenjem zagotavlja športno, odločno in udobno izkušnjo vožnje. Podpora prihaja iz standardnega zračnega vzmetenja zadnje osi in izbirnega prilagodljivega vzmetenja.

 

Tekoče linije in strešni profil, podoben kupeju, obljubljajo športno eleganco, ki jo poudarjata dolg pokrov motorja in poglobljena potniška kabina. Osupljiv, močan sprednji del in širok rep kažeta na samozavesten videz vozila.

 

V notranjosti bodo vozniki in potniki našli razkošno, prostorno notranjost z opcijsko panoramsko stekleno streho in keramičnimi detajli na upravljalnih elementih. Leta 2020 sta bila sprednji in zadnji del preoblikovana kot del posodobitve modela. Standardna oprema zdaj vključuje dinamično notranjo osvetlitev, opcijsko pa je na voljo tudi 4-conski avtomatski klimatski sistem. Motorji so še bolj učinkoviti in kot dodatna oprema Driving Assistant Professional ponuja opozorila pri prečkanju in pomočnika na voznem pasu v sili.

 

Obdobje izdelave: 2017 – 2023
Motorji: 2,0 – 3,0 litra (140 – 250 kW, 190 – 340 KM), 4- in 6-valjni
Dolžina/širina/višina: 5,091 mm/1,902 mm/1,538–1,540 mm

BMW rabljeni avtomobili pred BMW prodajnim salonom

BMW RABLJENI AVTI.

BMW serije 6 Gran Turismo (G32) tričetrtinski pogled od spredaj z modelom.

BMW SERIJE 6 GRAN TURISMO.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW serije 6 Gran Turismo:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 8,8–5,4
  Emisije CO₂ v g/km (kombinirano): 201-140

  Uradni podatki za porabo goriva, emisije CO₂, porabo električne energije in električni doseg so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in v skladu z Uredbo (EU) 715/2007 s spremembami. Številke WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru razponov. Za vozila, ki so bila na novo homologirana od 01.01.2021, veljajo uradne specifikacije samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih metodah NEDC in WLTP najdete na www.bmw.de/wltp