BMW M8 Competition Gran Coupé, 2020 F93, BMW Individual, kovinska barva Ametrine, tričetrtinski stranski pogled

THE M8

AVTOMOBILI BMW M8 GRAN COUPÉ: VSI POUDARKI

THE M8AVTOMOBILI BMW M8 GRAN COUPÉ: VSI POUDARKI

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

M-avtomobili BMW serije 8 Gran Coupé so osupljiva športna vozila s štirimi vrati. Inženirsko znanje BMW M združujejo z ekskluzivnostjo luksuznega razreda BMW in prinašajo izjemno izkušnjo vožnje s pridihom razkošja. Na voljo so tri enkratne različice: BMW M850i xDrive Gran Coupé nudi edinstveno sožitje zmogljivosti, učinkovitosti in udobja. BMW M8 Gran Coupé z M xDrive navdušuje s svojim ekskluzivnim ambientom in dinamičnim značajem. Najrazkošnejši model serije – BMW M8 Competition Gran Coupé z M xDrive prinaša zapeljivo zmogljivost in je popolno utelešenje visokozmogljivega razkošja.

Podatek trenutno še ni na voljo.

Preberi več

POUDARKI BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

KLIKNITE ZA VISOKO ZMOGLJIVOST NA PRVI POGLED

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, od spredaj med vožnjo

IZJEMNA ZMOGLJIVOST

VISOKOZMOGLJIVI 8-VALJNI BENCINSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO

Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M8 Competition Gran Coupé z delovno prostornino 4,4 litra prinaša izvrstno moč 460 kW (625 KM) in 750 Nm navora. Izpušni zbiralnik nad vrsto valjev, ki optimizira odzivnost M-motorja, je oblikovan podobno kot v motošportu. Dva dvostopenjska turbinska polnilnika na izpušne pline optimizirata izkoristek moči in zagotavljata izjemno delovanje motorja – tako na cesti kot na dirkališču.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski sprednji pogled

NAJVEČJI UŽITEK V VOŽNJI

POGONSKI SKLOP IN PODVOZJE MODELOV BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

BMW M8 Gran Coupé in BMW M8 Competition Gran Coupé, oba s sistemom M xDrive, nudita izjemne nove ravni doživetja vožnje. To je rezultat natančno uglašenega vzajemnega delovanja vrhunsko razvitih komponent pogonskega sklopa in podvozja – gre za pravo motošportno DNA, ki predstavlja bistvo inženirske umetnosti BMW. Za vrhunski užitek v vsaki sekundi vožnje.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, v profilu

VIDEZ IKONE

ZUNANJI VIDEZ MODELOV BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

BMW M8 Gran Coupé in BMW M8 Competition Gran Coupé uvajata nov in specifičen oblikovalski jezik razkošnih športnih vozil. Dinamičen sprednji del, tekoča silhueta kupeja z rahlo nagnjeno strešno linijo in atletski zadnji del se zlivajo v močno izraženo dinamično zmogljivost in poudarjeno izraznost. Štiri vrata se idealno ujemajo s športno-elegantnim videzom neobičajno športnega kupeja. Prefinjena ramenska oblika in eleganten prehod od strehe do vrat prtljažnika sta ekskluzivna za ta model, saj sta sicer značilna le za ročno izdelana vozila.

BMW M8 Competition Gran Coupé z M-športnimi sedeži in notranjostjo F93 2020

RAZKOŠEN ATLET

NOTRANJE OBLIKOVANJE MODELOV BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

Ekskluzivna notranjost poudarja edinstvenega športnega duha M-avtomobilov brez kompromisov glede razkošja. Od M-usnjenega volana in M-športnih sedežev, v celoti oblazinjenih z usnjem »Merino«, do natančne svetleče črte na vratih in sredinski konzoli in navsezadnje kontrastnih poudarkov na krmilnih elementih v M-tipični rdeči barvi – vse podrobnosti poudarjajo izrazit športni značaj vozila.

Serija BMW M8 prinaša najvišjo raven športnosti in elegance v celotnem voznem parku BMW – in BMW M8 Gran Coupé je njen najbolj eksotičen in edinstven model.
Marcus Syring, Vodja oblikovanja BMW M

OBLIKA BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

S KLIKANJEM RAZIŠČITE OBLIKOVALSKE POUDARKE NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI

Napredna oblika BMW M8 Competition Gran Coupé navdušuje s svojimi radikalno dinamičnimi in hkrati elegantnimi potezami. Rezultat je vznemirljiv športni avtomobil s štirimi vrati, ki lahkotno izraža svoj luksuzni značaj iz vsakega zornega kota. Z uporabo najboljših materialov in z mojstrsko izdelavo notranjost odraža popolno sožitje čistega športnega pridiha in ekskluzivnega razkošja.
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski zadnji pogled pod nizkim kotom
BMW M8 Competition Gran Coupé z lasersko lučjo BMW F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava spredaj bočno
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski stranski pogled od zadaj
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava zadnjega dela
BMW M8 Competition Gran Coupé z M karbonsko streho F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Amterine, iz ptičje perspektive
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, kabina
M-športni sedeži z logotipom M8 v BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski zadnji pogled pod nizkim kotom

Zadnji in bočni del modela BMW M8 Competition Gran Coupé izražata maksimalno zmogljivost. V slogu oblikovane ramenske linije skupaj z zadnjimi LED-lučmi in širokimi blatniki oblikujejo kompaktno enoto. Tekoča strešna linija, dolga medosna razdalja in vizualno idealna postavitev vrat dodatno poudarjajo športno-elegantni značaj športnega kupeja s štirimi vrati. M-spojler ni le del celotnega koncepta aerodinamike, ki navdih črpa iz motošporta, temveč hkrati tudi pritegne pogled.

BMW M8 Competition Gran Coupé z lasersko lučjo BMW F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava spredaj bočno

Ozki sprednji žarometi z laserskimi lučmi BMW in značilno M-ledvičko z dvojnimi prečkami v črni barvi visok sijaj. Posebno oblikovan M-sprednji odbijač z velikimi odprtinami za vsesavanje zraka in okrasno mrežo v vzorcu satovja. Ti edinstveni elementi v kombinaciji z nizko karoserijo dajejo vtis izjemne dinamičnosti – športni avtomobil s štirimi vrati, vsak trenutek pripravljen, da se požene naprej.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, tričetrtinski stranski pogled od zadaj

Tekoča silhueta razkošnega športnega kupeja s štirimi vrati in podaljšanim sprednjim delom, dolgo medosno razdaljo, rahlo nagnjeno strešno linijo in atletskim zadnjim delom s kratkimi previsi karoserije definira razmerja pravega športnega avtomobila. Dinamični in elegantni vtis še dodatno podkrepijo opazna 20'' platišča iz aluminijeve zlitine in okrasni bočni reži Air Breather v črni barvi visokega sijaja.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Ametrine, povečava zadnjega dela

Mišičast zadnji del modela BMW M8 Competition Gran Coupé kaže na nebrzdano moč, tudi ko je vozilo parkirano. Močan vtis še dodatno poudari opazen logotip Competition na vratih prtljažnika in močan zadnji odbijač s posebnim difuzorjem v črni barvi visokega sijaja in dva para 100-mm dvojnih izpušnih cevi.

BMW M8 Competition Gran Coupé z M karbonsko streho F93 2020 v kovinski barvi BMW Individual Amterine, iz ptičje perspektive

M-karbonska streha ni le vizualna predstavitev pristnega koncepta visoke zmogljivosti, temveč tudi opazno zmanjša težo modela BMW M8 Competition Gran Coupé in zniža težišče, zato je izjemna vozna dinamika zagotovljena.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, kabina

Športna in razkošna kabina BMW M8 Competition Gran Coupé z M-specifično instrumentno ploščo priča o brezkompromisni osrednji vlogi voznika.

M-športni sedeži z logotipom M8 v BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020, notranjost

Notranjost modela BMW M8 Competition Gran Coupé je hkrati razkošna in neustavljivo športna. Na izjemno elegantnem ročno šivanem oblazinjenju M-športnih sedežev, ki so v celoti iz usnja »Merino«, blesti logotip M8 na vzglavnikih, medtem ko sedeži z idealno stransko podporo nudijo popolno udobje na dolgih potovanjih.

BMW M8 GRAN COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ POD DROBNOGLEDOM: INFORMACIJE IN TEHNIČNI PODATKI

POUDARKI BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

RAZKOŠNO ŠPORTEN: MOTOR, VOZNA DINAMIKA IN OBLIKA

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, tričetrtinski sprednji pogled

ŠPORTNA OBLIKA

ZNAČILNA M-OBLIKA M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Prekrasen oblikovalski jezik BMW M850i xDrive Gran Coupé je dodatno okrepljen z ekskluzivnimi M-značilnimi oblikovnimi poudarki. Razpoznavne poteze, kot so okvir ledvične v barvi Cerium Grey in velike zračne odprtine v podaljšanem sprednjem odbijaču, se sklicujejo na izjemne zmogljivostne lastnosti luksuznega športnega kupeja. Zaradi difuzorja v kovinski barvi Dark Shadow in zaključki izpušnih cevi v barvi Cerium Grey ga je mogoče jasno razločiti kot člana družine BMW M.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, tričetrtinski zadnji pogled

POLN ZVOK MOTORJA

MOGOČEN ZVOK OSEMVALJNIKA S ŠPORTNIM IZPUŠNIM SISTEMOM

Zvok motorja BMW M850i xDrive Gran Coupé obvladuje vse oktave na tipkovnici – od piana do fortissima. Vgrajena tehnologija krmiljenja izpušne lopute v športnem izpušnem sistemu omogoča prilagoditev karakteristik zvoka. V programu COMFORT proizvaja diskreten športni zvok, medtem ko z izbiro programov SPORT in SPORT+ nastaja obogaten zvok v klasični in prepoznavni tonaliteti BMW M.

Prilagodljivo M-podvozje Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

POPOLN OPRIJEM V OVINKIH

PRILAGODLJIVO M-PODVOZJE PROFESSIONAL

Prilagodljivo M-podvozje Professional nudi izjemno natančno obnašanje vozila med vožnjo, zlasti v ovinkih. Ta izbirna komponenta podvozja združuje visoko dinamiko s stabilnostjo vožnje in odpravlja nagibanje karoserije, s tem pa omogoča tudi velike hitrosti v ovinkih. Posebna podpora za to prihaja iz elektromehanske stabilizacije nihanja okoli vzdolžne osi, ki zmanjšuje stransko nagibanje vozila v zavojih. Posledično boste vedno ohranili popoln nadzor – tudi takrat, ko nenadoma spremenite smer.

8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

VISOKA ZMOGLJIVOST IN UČINKOVITOST

8-VALJNI BENCINSKI MOTOR M TWIN POWER TURBO

Z delovno prostornino 4,4 litra in največjo močjo 390 kW (530 KM), 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo stopnjuje tako število vrtljajev kot tudi srčni utrip voznika v enake višave. Zmogljiv motor z dvojnim turbinskim polnjenjem in 750 Nm navora pospeši BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde. Ob spremljavi polnega zvoka osemvaljnika, ki povzroča kurjo polt.

NAVDIHUJOČA ESTETIKA

OBLIKA ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Osupljiv športni avtomobil za štiri osebe: oblika BMW M850i xDrive Gran Coupé je brezkompromisno športna in dinamična. Tudi takrat, ko miruje, ne pušča nobenega dvoma o tem, kakšno zmogljivost lahko razvije ta izjemni avtomobil. S štirimi bočnimi vrati in dolgo medosno razdaljo ima razkošni športni kupe prava razmerja športnega avtomobila in hkrati ponuja veliko prostora za vse potnike – v ekskluzivnem ambientu.
Linija strehe v slogu modelov coupé BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, v profilu
Ledvička BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, bližnji posnetek sprednjega dela
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, bližnji posnetek zadnjega dela
Notranjost kabine BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019
Razkošni usnjeni sedeži v BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019, notranjost
Panoramska steklena streha BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, iz ptičje perspektive
Linija strehe v slogu modelov coupé BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, v profilu

ŠPORTNA SILHUETA KUPEJA

Ukrivljene poteze BMW M850i xDrive Gran Coupé so navdih z izklesanim prepletanjem modeliranih površin. Z rahlo nagnjeno strešno linijo se tekoča silhueta kupeja na impresiven način spušča v atletski zadek z izrazito razširjenima blatnikoma. To sporoča status in navzočnost – kar še dodatno poudarita izrazni 20-palčni platišči iz lahke zlitine pod njima.

Ledvička BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, bližnji posnetek sprednjega dela

M-ZNAČILNI OBLIKOVNI POUDARKI

BMW M850i xDrive Gran Coupé je dodatno okrepljen z ekskluzivnimi M-značilnimi oblikovnimi elementi. Med te izrazite zunanje podrobnosti spadajo okvir in prečke ledvičke in tudi pokrovi ogledal, bočni reži ter trapezni zaključki izpušnih cevi – vsi deli so na voljo v zelo kakovostni izvedbi Cerium Grey s pocinkano končno obdelavo.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, bližnji posnetek zadnjega dela

RAZPOZNAVNI ZADEK

Razpoznavni zadek s svojo široko držo uteleša moč in navzočnost. Zadnje okno je vdelano med dvema plavutma, ki se združita v vratih prtljažnika. Izboljšana aerodinamika pa je zagotovljena z vgrajenim zadnjim spojlerjem, ki poudarja močne ambicije BMW M850i xDrive Gran Coupé – tako kot zaključka izpušnih cevi proste oblike, ki sta integrirana v difuzor.

Notranjost kabine BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

ŠPORTEN IN ELEGANTEN KOKPIT

Kokpit v BMW M850i xDrive Gran Coupé je dosledno zasnovan z mislijo na voznika. Njegov najsodobnejši koncept upravljanja in M-usnjen volan s prestavnima vzvodoma zagotavljata, da ima voznik vse pod nadzorom. Izjemno udobni multifunkcijski sedeži, izdelani iz najboljšega usnja, elegantne okrasne obloge in podrobnosti visoke kakovosti, kot je izbirna steklena prevleka "CraftedClarity" na prestavni ročici, pa dajejo notranjosti razkošno privlačnost.

Razkošni usnjeni sedeži v BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019, notranjost

PROSTORNA NOTRANJOST

BMW M850i xDrive xDrive Gran Coupé navdušuje z dolgo medosno razdaljo in veliko prostornostjo v predelu glave in nog za najboljše udobje potnikov na zadnjih sedežih. Tudi na daljših potovanjih lahko dve odrasli osebi uživata v popolnem udobju. Tudi razkošni usnjeni sedeži k temu pripomorejo s športnim slogom in individualnim značajem sedežev, v celoti oblazinjenih v usnju »Merino« Silverstone.

Panoramska steklena streha BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 v kovinski barvi BMW Individual Frozen Bluestone, iz ptičje perspektive

S SVETLOBO NAVDIHNJEN AMBIENT

Izbirna panoramska steklena streha v BMW M850i xDrive Gran Coupé zagotavlja edinstvene vtise in ekskluzivni ambient, preplavljen s svetlobo. Potnikom nudi svetlo in prijetno vzdušje. Še bolj razkošen občutek prostornosti ustvarijo dodatne opcije notranjega prezračevanja. Pri močni sončni svetlobi lahko zaprete rolo senčnik za zadnje okno s pomočjo spremenljivega električnega upravljanja.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: MOTORJI OPREMA IN TEHNIČNI PODATKI

Mlada ženska pred turkiznim ozadjem

DOŽIVITE SODOBNO RAZKOŠJE

LUKSUZNI RAZRED BMW

DOŽIVITE SODOBNO RAZKOŠJE

LUKSUZNI RAZRED BMW

Poraba goriva in emisije CO₂.

Podatek trenutno še ni na voljo

Preberi več