BMW serije 3 Gran Turismo, posnetek med vožnjo

BMW SERIJE 3 GRAN TURISMO.

Podrobnosti, oprema in tehnični podatki za vozila BMW serije 3 Gran Turismo.

BMW SERIJE 3 GRAN TURISMO.Podrobnosti, oprema in tehnični podatki za vozila BMW serije 3 Gran Turismo.

DINAMIČEN ALI ELEGANTEN – ODLOČITE SE SAMI.

Modeli in oprema za vozila BMW serije 3 Gran Turismo.

Model M Sport

Model M Sport daje vozilu še bolj športno noto. Poleg izpiljenega izgleda v zunanjosti in notranjosti model M Sport zagotavlja tudi več užitkov med vožnjo. Vzmetenje M Sport in paket M Aerodynamics na primer opazno optimizirata vozno dinamiko.

 

BMW serije 3 Gran Turismo, model M Sport

Model M Sport daje vozilu še bolj športno noto. Poleg izpiljenega izgleda v zunanjosti in notranjosti model M Sport zagotavlja tudi več užitkov med vožnjo. Vzmetenje M Sport in paket M Aerodynamics na primer opazno optimizirata vozno dinamiko.

 

 • Zunanjost

 • Notranjost

Model Luxury Line

Model Luxury Line izraža elegantnost vozila. Zunanjost z elegantnimi oblikovnimi elementi v barvi Chrome v visokem sijaju dobi ekskluziven videz. Stilistični vtis naredi tudi notranjost vozila. V njej prvovrstno usnjeno oblazinjenje in visoko kakovostne notranje obloge kažejo razkošnost vozila.

 

BMW serije 3 Gran Turismo, model Luxury Line

Model Luxury Line izraža elegantnost vozila. Zunanjost z elegantnimi oblikovnimi elementi v barvi Chrome v visokem sijaju dobi ekskluziven videz. Stilistični vtis naredi tudi notranjost vozila. V njej prvovrstno usnjeno oblazinjenje in visoko kakovostne notranje obloge kažejo razkošnost vozila.

 

 • Zunanjost

 • Notranjost

Model Sport Line

Videz modela Sport Line je še bolj dinamičen. Na zunanjosti vozila je polno izrazitih podrobnosti, od prečk in okvirja ledvičaste maske v črni barvi z visokim sijajem do zaključkov izpušnih cevi v kromirani črni barvi. Kabino dodatno poudari posebna športna instrumentna plošča z merilnikom hitrosti in vrtljajev.

 

BMW serije 3 Gran Turismo, model Sport Line

Videz modela Sport Line je še bolj dinamičen. Na zunanjosti vozila je polno izrazitih podrobnosti, od prečk in okvirja ledvičaste maske v črni barvi z visokim sijajem do zaključkov izpušnih cevi v kromirani črni barvi. Kabino dodatno poudari posebna športna instrumentna plošča z merilnikom hitrosti in vrtljajev.

 

 • Zunanjost

 • Notranjost

NAREKOVALEC TEMPA. Z VELIKO MANEVRSKEGA PROSTORA.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 3 Gran Turismo.

Celovit paket tehnologij vozilo BMW serije 3 Gran Turismo učinkovito žene do najvišjih zmogljivosti – od orodij BMW EfficientDynamics, kot je 8-stopenjski menjalnik Steptronic, do prilagodljivega podvozja.
BMW serije 3 Gran Turismo, vozna dinamika
BMW serije 3 Gran Turismo, prilagodljivo M podvozje

Prilagodljivo M podvozje.

Prilagodljivo M podvozje se lahko z elektronskim krmiljenjem vedno prilagodi razmeram na cesti in vozni situaciji. Voznik lahko karakteristiko podvozja nastavi s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike po meri svojega trenutnega razpoloženja in sloga vožnje – od komfortnega do posebej športnega.
BMW serije 3 Gran Turismo, spremenljivo športno krmiljenje

Spremenljivo športno krmiljenje.

Prilagodljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposreden in agilen odziv krmiljenja in zagotavlja obračanje volana z manj fizičnega napora. Na kot zasuka volana se odziva s kombiniranimi razmerji krmiljenja. To izboljšuje vodljivost pri dinamični vožnji in zmanjšuje napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
BMW serije 3 Gran Turismo, uravnavanje vozne dinamike

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike.

S stikalom za uravnavanje vozne dinamike lahko voznik izbira med standardnim načinom vožnje COMFORT, nekoliko varčnejšim ECO PRO ter načinoma SPORT in SPORT+ za bolj dinamično vožnjo. Način ECO PRO prilagodi karakteristični diagram pedala za plin, menjalnik Steptronic in strategijo ogrevanja/klime za čim varčnejšo vožnjo.
BMW serije 3 Gran Turismo, motor

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

Zadnjo generacijo vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz najnovejše družine motorjev BMW EfficientDynamics zaznamujejo suverena moč, izjemno miren tek in navdušujoč zvok. Zaradi brezstopenjskega krmiljenja odmične gredi Double-VANOS, krmiljenja ventilov Valvetronic, visoko natančnega vbrizgavanja goriva in turbopolnilnika TwinScroll razvije moč 240 kW (326 KM), njegova povprečna kombinirana poraba goriva pa znaša 7,8 l/100 km.
BMW serije 3 Gran Turismo, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic poleg samodejnega prestavljanja omogoča tudi ročno prestavljanje s prestavno ročico ali ročicami ob volanu. Vsak slog vožnje je mogoč, od udobne do zelo dinamične z vključenim nadzorom speljevanja. V načinu SPORT+ prestavljanje dosega maksimalno zmogljivost.
BMW serije 3 Gran Turismo, avtomatska funkcija Start/Stop

Avtomatska funkcija Start/Stop.

Avtomatska funkcija Start/Stop samodejno ugasne motor, ko se vozilo začasno ustavi (npr. pred semaforjem ali v prometnem zastoju), kar lahko zmanjša skupno porabo goriva. Ko voznik pritisne sklopko (ročni menjalnik) ali sprosti zavore (menjalnik Steptronic), se motor v delčku sekunde ponovno avtomatsko zažene.

POOBLASTITE JIH. SPROSTITE SE.

Asistenčni sistemi za voznika BMW v vozilu BMW serije 3 Gran Turismo.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo najvišjo raven udobja ter varnosti. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.
BMW serije 3 Gran Turismo, asistenčni sistemi za voznika
BMW serije 3 Gran Turismo, Driving Assistant

Driving Assistant.

Sistem Driving Assistant združuje funkcijo za opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu in za opozarjanje na nevarnost trka. Pri hitrosti med 10 in 60 km/h funkcija za opozarjanje na nevarnost trka in funkcija za opozarjanje na pešce vklopi opozorilo z rahlim zaviranjem ob tveganju trčenja z vozili ali pešci in v sili ustavi vozilo. Pri hitrosti nad 70 km/h sistem za opozarjanje pred zapuščanjem voznega pasu voznika na nenamerno spremembo voznega pasu opozori z rahlim vibriranjem volana.
BMW serije 3 Gran Turismo, tempomat

Tempomat.

Tempomat s funkcijo Stop & Go, ki obsega tudi opozorilo pred trkom z zaviranjem, ohranja hitrost, ki jo voznik predhodno določi, ter razdaljo do vozila spredaj. Vozilo samostojno uravnava pospeševanje in zaviranje in ohranja vnaprej določeno razdaljo do vozila spredaj v počasnem prometu ter ob prometnih zastojih vozilo po potrebi ustavi.
BMW serije 3 Gran Turismo, informacije o omejitvi hitrosti

Informacije o omejitvi hitrosti.

Funkcija za prikaz informacij o omejitvi hitrosti, ki med drugim obsega tudi kazalnik prepovedi prehitevanja, zaznava prometne znake za omejitev hitrosti in prepoved prehitevanja ter jih prikaže na instrumentni plošči in z BMW Head-Up projektorjem.
BMW serije 3 Gran Turismo, parkirni asistent

Parkirni asistent

S parkirnim asistentom je lažje parkirati bočno in pravokotno na cesto. Sistem med počasno vožnjo mimo prostih parkirnih prostorov izmeri tudi najmanjše prostore, kjer je mogoče vozilo bočno parkirati. Ko najde primeren prostor, parkirni asistent prevzame krmiljenje vozila, medtem ko mora voznik izbrati primerno prestavo ter upravljati s pedali za plin in zavore.

PO VSEM SVETU Z ENIM KLIKOM.

Povezljivost v vozilih BMW serije 3 Gran Turismo.

Komunikacija, informacije in zabava – storitve in aplikacije BMW ConnectedDrive skrbijo za povezanost s svetom, tudi ko ste na cesti.
BMW serije 3 Gran Turismo, povezljivost
BMW serije 3 Gran Turismo, Real Time Traffic Information

Real Time Traffic Information.

Zakaj izgubljati čas v prometnih zastojih? Funkcija Real Time Traffic Information vam omogoča, da dosežete svoj cilj hitreje in učinkoviteje. Spremlja trenutno stanje na cestah v realnem času in izračunava alternativne poti. Sistem opozarjanja na lokalne nevarnosti je dodatna funkcija, ki vas opozori na neugodne razmere na cesti ali nesreče.
Izvedite več
BMW serije 3 Gran Turismo, telefonija z brezžičnim polnjenjem

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem obsega odložilno postajo za brezžično polnjenje in dodatne priključke USB. Povezava s strešno anteno izboljša sprejem mobilnega signala. Prek povezave Bluetooth je mogoče hkrati povezati dva mobilna telefona in glasbeni predvajalnik. Priloženi so tudi: Bluetooth Office in tehnična osnova za vzpostavitev dostopne točke Wi-Fi.
Izvedite več
BMW serije 3 Gran Turismo, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij telefona iPhone, če jih lahko uporabljate povsem običajno? Pripravljenost na uporabo funkcije Apple CarPlay® prinaša daljinski dostop do telefonije in aplikacij, kot so iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify in Apple Music. Do Siri, Applove govorne asistentke, lahko dostopate z gumbom za govor na volanu.
Izvedite več
BMW serije 3 Gran Turismo, osebni svetovalec

Osebni svetovalec.

Bo jutri v Rimu sončno? Kdaj bo vzletelo moje letalo? Storitev Concierge Service vam pomaga med potovanjem in vam lahko nudi podporo pri kakršnikoli zahtevi s pritiskom gumba. Ali je to rezervacija v restavraciji, hotelu ali kinu. Lahko jo uporabite tudi za plačila. Kjerkoli že ste, karkoli potrebujete, vam storitev Concierge Service vedno stoji ob strani.
Izvedite več
BMW serije 3 Gran Turismo, tehnični podatki

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW SERIJE 3 GRAN TURISMO.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW 340i Gran Turismo:
  Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 8.5 - 9.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 193 - 208

  BMW 330i Gran Turismo:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.9 / 8.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179.0 / 193.0

  BMW 320i Gran Turismo:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.7 / 8.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 175.0 / 188.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html